Говор @ ФЕИТ

Групата за говорни технологии при ФЕИТ, УКИМ има богата експертиза во областа на говорните технологии, опфаќајќи ги синтезата и препознавањето на говор, како и неговата анализа и процесирање.

Новини


Апликативна дејност

Истражување

Соработувајте со нас!

Постојано сме во потрага за нови предизвици!

Ако сакате да овозможите говорна комуникација во вашите уреди или сервиси, или пак се судрувате со проблем кој вклучува говор и аудио - можеме да помогнеме!

Партнери и поддржувачи